Siste Skvadron

Pressebilde 1

Forrykende rockeband fra Oslo, slipper sitt debutalbum; «Symbiose» 11.Februar

I flere år har en gjeng i Oslo forberedt og planlagt et konseptfylt band som måtte se dagens lys. Siste Skvadron ble navnet på et band som ønsker å bli lagt merke til og virkelig vil sette fyr på rocken i Norge. De Oslobaserte musikerne kommer spredt fra hele landet, med ett mål for øye: Å la galskapen leve i ånd av Stadionrock, med musikk som er dedikert for en grandiose av hovmod og storslagen stemning.

Med jagerpilot-image og steampunk-appell spiller bandet høytsvevende rock på norsk tekst. Inspirasjonen i musikken er en sammensmeltning hvor rocken samhandler med et bredt utvalg i pop sjangeren.

Låtskriverne i bandet er Ask Riktor Johansen og Steffen Lindjak Riis, de har kjent hverandre siden de delte rom på folkehøgskole. Deres musikalske forbilder strekker seg alt fra Beatles og Rolling Stones til Hellbillies og Turbonegro. – Siste Skvadron skal være farlig gøy, sier medlemmene med et lurt smil, og fortsetter: – En kombinasjon av at det skal være uberegnelig, prangende, med et realt spark av råskap.

– Vi håper dere er klare for å ta oss til øret, og leke med oss. Det bjudas blant annet på med en spinnvill vokalist, en ekstravagant krølltopp og kanskje en av Norges raskeste gitarister.

Disse karakteristiske typene startet høsten 2020 arbeidet med å spille inn en EP. Raskt etter debutsingelen «Du er naken» ble sluppet, ble bandet kontaktet av et plateselskap og kontrakt ble et faktum. Samtidig fikk bandet støtte av Bandorg til å spille inn flere låter enn de hadde planlagt. Plutselig var en hel skive innen rekkevidde.

«Symbiose» er tittelen på debutalbumet, og skal vi tro bandet rett kunne det ikke hatt noe annet navn. Det er et album hvor alt smelter sammen i en symbiose. Det inneholder alt fra beinhard rock, hiphop-baserte toner til ømme ballader. Tett pakket sammen med fengende melodier og åpenhjertige tekster som omhandler det meste en kan relatere til som menneske. Med en god porsjon glimt i øyet.

God flytur!