Berdon Kirksaether

Pressebilde 1

Berdon Kirksaether er fra Vestfossen og har lang fartstid som musiker, låtskriver og plateartist. Berdon gjorde seg først bemerket med bluesbandet CIA, som ble startet i 1989 og spilte land og strand rundt gjennom 90 tallet og ga ut to plater («Ah, Yeah» (1993) og «Sometimes It’s Wrong» (1996) som begge fikk glimrende anmeldelser. Samtidig spilte han i bandet In From The Storm, som var et Drammens basert poprock band, sammen med CIA gitarist og Roller Records artist, Johny Aasgaard.

Berdon har beveget seg i flere ulike musikalske landskap gjennom årene og har medvirket på mange kritikerroste plater med følgende Roller Records artister: Gjermund Andresen, Stina Nordskog, CIA, Berdon Kirksaether & Companeros, SunHill, Ole Ask og Berdon Kirksaether & The Twang Bar Kings.

Alle låtene på «Mirror of a Mountain» er komponert av Berdon Kirksaether. Musikere på «Mirror of a Mountain» er: Berdon Kirksaether – Gitarer, Slide Gitar, Synth, Perkusjon, Loops; Per Eriksen – Perkusjon, Synth (Brewing Weather); Finn Tore Tokle – Kontrabass (We’re Heading North); Stein Tumert – Perkusjon, Synth (We’re Heading North); Cover Foto – Frode Bjørshol; Cover design – Berdon Kirksaether og Conrad B Larsen; Mastering – Stein Tumert

Jan Ivar Høgrud, Off the Record, skriver:

«Med albumet «Mirror of a Mountain» speiler Berdon Kirksaether tanker, ideer og minner han har båret på lenge, og gir ut et vakkert og bunnsolid album der han tar oss med på en musikalsk reise og skisserer tankebilder av storslagen norsk natur som tonesettes av sjelsettende og følsomt gitarspill i mesterklassen. Dette er ei skive uten sidestykke innenfor instrumentale utgivelser og Kirksaether viser nok en gang hvorfor han regnes som en av landets dyktigste gitarister. Ei sterkt ladet plate med de store og nære musikalske opplevelsene. Alt flyter avsted like lett og ledig som en fjellbekks uanstrengte ferd nedover fjellsiden.»