VOFF

VOFF_BF-12

Visste ikke lenger hvem han var

16 Mai 2021 begynte VOFF (Kristoffer Jensen) å skrive på låten «The Script». 

Låten reflekterer over hvordan man, ved å legge for stort press på seg selv, kan havne i en eller flere uønskede situasjoner. Kristoffer mener det er viktig å stille seg selv spørsmålene «Hvem er jeg?» og «Hvem ønsker jeg å være?», ofte nok til at man ikke ender opp med å ta ugunstige valg i forhold til målene man har satt seg i livet. 

Ved å stille disse spørsmålene mener han at man lettere vil kunne reflektere over hvilke valg det er gunstig å ta på daglig basis for å nå målene sine enten det er å gå ned i vekt, få bedre karrakterer, bedre mental helse eller andre områder man øsnker å forbedre i livet.

Mental helse er noe Kristoffer setter veldig høyt og det er nettopp det han bygger mesteparten av musikken sin på. Han ønsker å donere bort sin del av streaminginntektene til denne låta, til den norske organisasjonen «Mental Helse» -fordi han selv flere ganger har kjent på hvor forferdelig det er å føle at man ikke har noen mening med livet og ønsker å gjøre noe for å kunne hjelpe andre.

I 2018 bestemte han seg for å droppe ut av studiene på universitetet for å satse på en karriere innen musikk. Kristoffer hadde følt helt siden ungdomsskolen at noe var feil i livet hans, men var på den tiden usikker på hva det var. 

Etter noen måneder på universitetet falt han dypere og dypere ned i en mørk depresjon -og etterhvert var eneste motivasjonen til å stå opp om morgenen timene han hadde sett for seg på det lokale treningsstudioet.

Han hadde flyttet hjemmefra for å studere idrettsvitenskap i Bø, men problemet var at han fant ikke nok glede i den veien til å holde humøret oppe.

Han fikk en dag en idè om å droppe ut fra studiene for å starte på veien mot en karriere innen musikk. For Kristoffer var dette nærmest som ett kall. Han droppet ut av studiene så fort han hadde planene klare. Han flyttet hjem til moren sin og bygget ett hjemmestudio nedi kjelleren der. Etter dette snudde humøret til Kristoffer helt og han følte for første gang på lenge at han virkelig gledet seg til å stå opp om morgenen for å drive med noe han elsket å gjøre.

Han hadde ikke noe greie på musikk fra tidligere, men begynte så fort studioet var ferdig bygget, å tilnærme seg kunnskap om hvordan musikkproduksjon funket og ta det ut i praksis. 4 måneder senere la han ut sin første låt på Soundcloud. På denne tiden fant han vokaler på nettet som han lagde produksjoner rundt.

Etterhvert begynte VOFF å skrive selv. I starten betalte han proffe artister for å synge låtene sine, men begynte etterhvert å bygge troen på at han kunne gjøre opptakene med sin egen stemme.

Han ville bli flinkere til å skrive tekster og begynte derfor å skrive rappelåter utenom at intensjonen i starten var å rappe selv. 

Han fikk en del komplimenter på noen opptak, fra sine nærmeste som gjorde at han ønsket å prøve å rappe selv. Komplimentene ballet på seg og troen til VOFF om at han kunne satse på det, ble med tiden større og større. I Mai 2020 releaset han sin første rappelåt på Spotify og han virker ikke til å ha noen intensjon med å stoppe med det første.