Benjamin Osnens

Benjamin pressefoto 3

Benjamin Osnes er en 30-åring fra Sunnmøre, som har vært glad i låtskriving og musikk så lenge han kan huske.  – En treffende melodi og sangtekst, kan uttrykke følelser og tanker som det er vanskelig å finne beskrivende ord for i dagligtalen, mener han. 

‘Walking in Circles’ kan slik være en sang for de som føler at de enda ikke har funnet sin rette plass i tilværelsen. En sang for mennesker i helt ulike livssituasjoner, men som leter etter mer mening i hverdagen. 

– Selv om jeg har skrevet en del forskjellige sanger i nyere tid også, er dette en av de tidligere sangene jeg skrev som tenåring. Det er derfor både nostalgisk og litt morsomt å velge å ta den med på veien videre. Når jeg ser tilbake, prøvde jeg nok bare å skrive en sang til folk som var like filosofiske og undrende som meg, eller noe sånt, sier Benjamin.

– Folk går gjennom så mange ting som ikke nødvendigvis noen andre vet noe som helst om. Da er det viktig med musikk, kunst, litteratur eller liknende, som kan gi mennesker noe å klamre seg fast til. Noe som kan frambringe litt håp, eller hvert fall sette ord på ting som man ikke klarer å forklare ellers, forteller han.

31-åringen har siste årene gått tilbake til studier, og fordyper seg nå i historie og religion. Når han innimellom må ta seg en pause fra skrivingen og pensumlitteraturen, er det soleklart at musikk fra nesten alle mulige sjangre må hentes frem. 

– Jeg liker det meste, jeg: Fra Vivaldi til punk-rock, fra kristne salmer til masete popmusikk- kjør på! forteller Benjamin ivrig. – Nå er det jo slik at vi kan ha et varierende humør, og en varierende opplevelse av livet og dets sesonger. Da trengs det samtidig en variasjon innen musikken; hva er det som treffer oss mest akkurat her og nå? Jeg ønsker av den grunn å skrive sanger i ulike sjangre, både fordi jeg liker det og fordi jeg tror det er viktig, sier han. 

Inspirasjonen til å skrive musikk kan komme når jeg minst venter det. Jeg er veldig glad i norsk natur, så dette skinner nok ofte litt igjennom. Men ellers kan jeg plutselig få en melodi når jeg nettopp har våknet, eller mens jeg koker meg en kaffe, for den del. Da må man være snar å få nynnet inn melodien på mobiltelefonen, eller så går jo hele greia i glemmeboka.» 

– Jeg henter også inspirasjon fra min kristne tro, som er viktig for meg. Men her vil jeg ikke virke for påtrengende, og vil dessuten framholde en stor respekt for mennesker som ikke kjenner seg igjen i denne interessen. Derfor er sangene skrevet på en måte som gjør at de i størst mulig grad kan være en god opplevelse for hvem som helst.

– Jeg håper at Walking in Circles vil være en sang som treffer noen der ute, og er ellers glad for endelig få spilt inn musikken min, avslutter Benjamin Osnes.