Råte

_DSC6965

Med deres tredje EP «Where the Past and the Future Collide» spikrer Råte nye rammer for norsk metall, og maler et kokende lydbilde fylt med massive riff, lidenskapelig vokal og storslagene komposisjoner. EPen slippes 06.05.2022.

Gutta i Råte fant tonen i studietiden, og til tross for sprikende musikksmak fant de et hårfint krysningspunkt innen knallhard metall. Siden har de dyrket sjangeren til et punkt hvor også individuelle preferanser har farget lydbildet. Resultatet er en variert miks av det alternative, det progressive, samt punk, thrash og death. Vokallinjene bærer preg av noe mytisk, inderlig og stort.

Reisen som startet i Rockeklubben ved Samfunnet i Ås, har bydd på en rekke oppturer, som Urørt-anbefaling av låta «All for None», som også ble et musikalsk bidrag i storfilmen «Torden» i 2020. Videre har konserter på flere scener i Oslo vært med på å forme deres brutale og humoristiske live-opptredener. På veien har bandet lært seg å gjøre det meste av innspilling og miksing selv, og startet sitt eget mikro-studio. Med deres nye EP fokuserer også bandet på de mer mentale erfaringene fra reisen, hvor komplekse følelser og tanker skildres med fabelaktige og billedsterke metaforer. 

Vokalist Eivind Handegard forteller at «Where the Past and the Future Collide» handler om skjæringspunktet mellom fremtiden og fortiden. Nåtiden, elven hvor alle bekker møtes, veien som blir til mens man går og dørterskelen man alltid trår over. Det gjennomgående temaet for EPen er den indre dragkampen mellom disse motstående kreftene. Hvordan endrer fortiden seg med dagens kunnskap? Er det verdt å slite i dag for å nå morgendagens mål? Svaret vet vi nå, men gårsdagens svar er aldri helt likt morgendagens.

Musikalsk er også «Where the Past and the Future Collide» en tidsreise. Lydbildet utvikler seg hele veien, fra hardtslående «sludge»-inspirert metall i låta «A Sea of Ink», til den moderne «metalcore»-pregede «Across the Hollows». Alt pakket inn med energiske trommer, sinte gitarer og spreke basslinjer.  

I anledning EP-slipp vil det også holdes en helt spesiell Råte-konsert i Youngs-kjelleren på Youngstorget i Oslo, fredag 06.05.2022.