Frode Johansen

Pressebilde2 Cred Stine Granly

Sanger og låtskriver Frode Johansen fra Jessheim slipper sin nye låt «Møt meg på Veiberg». Låta er første smakebit fra prosjektet «Jessheim Akustiske»

– Med dette prosjektet ønsker jeg å utfordre både meg selv og mitt publikum. Med en ny sound og en nyere vinkling tekstmessig. Det blir for lettvint for oss alle å bare gjenta det samme hele tiden. I endeløse utgivelser og endeløse turnéer. Musikk må føles litt farlig. Det er det som er det musikalske målet med dette prosjektet, sier Frode Johansen.

– Veiberg var en kafé på Jessheim i riktig gamle dager. Jeg husker den ikke selv. Men foreldrene mine snakker stadig om karbonadesmørbrød på Veiberg i sin ungdomstid, sier Frode.

I følge artisten selv er den nye låta en sang om å bli voksen. Om å lengte tilbake:

– Det er rart dette med perspektiver. Ettersom jeg blir eldre begynner jeg å bli mer og mer nostalgisk, og lengter tilbake til en ungdomstid jeg ikke en gang er sikker på at jeg hadde. En eller annen romantisert versjon, som antageligvis bare eksisterer i mitt voksne hue. Det er nesten som om hjernen min har en impuls som forteller meg at «bare jeg klarer å sveise nåtid med fortid på en riktig måte, så vil framtida bli bra». Det er selvfølgelig bullshit, sier Johansen. – Det er meningsløs jakt etter en evig ungdom, som jo ingen egentlig ønsker. 

Låta er spilt inn i Fabriken Studios i Malmö, med Thomas Larsen som produsent. 

– Jeg har jobbet med Thomas på to skiver før. Han er en utrolig dyktig fyr på litt mer dirty sound. Mer rustikk og ærlig kanskje, enn det skivene mine vanligvis er. 

Første smakebit fra nytt prosjekt

– Thomas og jeg jobber med et prosjekt som har arbeidstittel «Jessheim Akustiske». Det skal bli to EPer som handler om min oppvekst på Jessheim på 80- og 90-tallet. Om Ballgensere, Trond Viggo og Pusurdagbok. Men også om Mayhem og Fjøsloftet, og seff Folkets Hus, sier Johansen.

I mai reiser han tilbake til Malmö med bandet for å ferdigstille EP nummer én. 

«Møt meg på Veiberg» slippes 27. Mai 2022