Acid Diver

20220317_081427

Acid Diver består av duoen Ronny Kvalheim (programmering, vokal, keyboard) og fetteren Thomas Kvalheim (programmering) som opererer innen elektronika. Gutta er fra Alver litt nord for Bergen. «Opprinnelig var dette ett solo-prosjekt jeg hadde, men sent 2020 fikk jeg med meg Thomas på laget» – sier Ronny. Duoen liker å eksperimentere med ulike utrykk, og lar seg ikke begrense av noen spesifikk sjanger. Inspirasjon henter de blant annet fra den tyske techno-duoen U96.

-The Winter is about to come er laget på bakgrunn av et bilde jeg hadde av en ensom liten gutt som vokste opp i en rik familie i London forteller Ronny. Faren var meget autoritær, og det var lite rom for å være upresis utenfor strenge rammer eller på noen måte utagere eller leke som vanlige barn gjør. Frykten for å trå feil ble fokus og barnets leke skulle gå rolig for seg for å unngå forstyrrelser og ble grensen for dette brutt, så ventet konsekvens. 

Passivitet ble en tilværelse og moren var ofte en formildende beskyttelse for farens brutalitet ovenfor gutten, noe som her beskriver husets sjel. Gutten var innesluttet og lite sosial i oppveksten. Han forsøkte etter hvert å komme inn i skolemiljøer og sosiale foreninger uten å lykkes med å få gode venner. De vennene som dukket opp innimellom, var der av hans rikdom og ikke av andre grunner. Han drømte om å finne en god venn og kjærligheten. Da selvtilliten og manglende evne til å ta signaler fra interesserte jenter var fraværende forble han alene.

Et annet sted i London vokste det samtidig opp en pike som bodde aleine med sin mor. Hun var blitt unnfanget på uheldig vis etter at moren deltok på en hyggelig fest med ukjente gutter. Farens identitet var usikker. Den lille piken manglet ingenting. Hun var alt for moren, som gjorde alt for å beskytte henne og gi henne en fin oppvekst. Derfor måtte hun jobbe veldig mye for å gi piken det hun trengte. Det var da godt for moren å få hjelp med barnevakt fra sin søster. Hun satt som regel hjemme i godstolen, med rødvinen sin og røykte. Forholdene var ikke bra for et barn, men noen timer barnevakt på kvelden gikk greit. Den lille piken var utadvendt og glad. Sang mye og var en solstråle en lett ble begeistret for. 

Da piken ble 12 år faller moren bort i sykdom. Tilbake står piken med sin tante som nå overtar ansvaret for henne. Forholdene endrer seg betydelig for piken som nå ser at hun verken får kjærligheten eller det grunnleggende for å ha et godt liv. Hun er overlatt til seg selv uten grenser, og oppdager i sin nysgjerrighet det gode liv så altfor tidlig. Hun lever i savnet etter morens kjærlighet og døyver dette med rus. Dette fører henne videre ut i rusavhengighet og oppdager at pengene er lett tilgjengelig ved prostitusjon. 

Ved en tilfeldighet treffes disse to skjebnene. Han er ferdig på et møte i en ny forening han har tilsluttet seg og står utenfor en pub hvor han lurer på å besøke. Han er usikker på om det ville være innenfor rammene å ta en øl her. Piken har nettopp døyvet rusbehovet, er lykkelig, og kommer da forbi og ser den ubesluttsomme unge mannen. Hun gir han et kyss på skinnet og smiler søtt til han. Hun lokker han inn.

Dette er starten på en forelskelse han ikke kan gi slipp på. Han oppsøker henne til stadighet og betaler for kjærlighet. For hennes del er dette bare en kunde. Han lurer da på hvordan han kan ta vare på henne og tilbyr sin omsorg.  The winter is about to come er et uttrykk for følelsene som oppstår fra han etter et møte mellom dem. Han vil gi henne kjærlighet og trygghet. Hun går videre i en kjærlighetsløs tilværelse. Til nye kunder, som han håper er snill med henne, og til en utrygg hverdag.Han tar med seg de gode følelsene fra når de er sammen og dette er hva han tenker når han etter deres møte kysser henne adjø og gir henne en varm klem. Savnet varer til neste gang de møtes. Han gir ikke slipp på henne.