Acid Diver

received_392471412209708

Acid Diver – Tar livet tilbake

Acid Diver består av duoen Ronny Kvalheim (programmering, vokal, keyboard) og fetteren Thomas Kvalheim (programmering) som opererer innen elektronika. Gutta er fra Alver litt nord for Bergen. «Opprinnelig var dette ett solo-prosjekt jeg hadde, men sent 2020 fikk jeg med meg Thomas på laget» – sier Ronny. Duoen liker å eksperimentere med ulike utrykk, og lar seg ikke begrense av noen spesifikk sjanger. Inspirasjon henter de blant annet fra den tyske techno-duoen U96. – Navnet har jeg hatt klart i mange år, da gammelt dykkerutstyr er en favoritt, kan Ronny fortelle.

Første singel kom i august 2020, instrumentale «Hedonism», som omhandler nettopp det. Videre ga de ut «Diving On Acid» og «The Great Awakening» med Ronny på vokal. Etter disse har de inngått ett samarbeid med den amerikanske sangerinnen Alina Renae, som først førte til «Free As A Bird», «Never Give Up» og Why», før de nå er klare med «Be at peace».

Sangen «Be at peace», ble til i løpet av ett års tid. – Den ble til stadighet «lagt litt på hylla», fordi vi ikke ble fornøyd med den, forteller Ronny. Men februar 2022, satte de seg ned igjen med denne sangen og da klaffet det. Acid Diver har erfaring med at god musikk lages ikke, den blir til. 

Låtteknisk har de forsøkt å blande mer sommerlige danserytmer med hardere technoparti, derfor passer sangen både på radio og på klubben.

«Be at peace» handler om å forsøke å beholde roen I et samfunn der krisemaksimering er blitt en del av hverdagen. Den ene krisen avløser den andre og frykt spres.

Kan vi ta tilbake livet og leve?