Little Red Rum

Pressebilde 1

‘’Den norske Hip Hop-undergrunnen trenger en gjenoppliving!’’

Odin Noer Johansen går dypt inn i hjernen og finner frem sitt ekstraordinære alter-ego ‘’Little Red Rum.’’ 

Høsten 2018 skapes skikkelsen som vil i flere år etter sin fødsel, herje rundt i de mørke gangene i nordisk undergrunn av musikk. Musikken består av hans gamle forhold til Old School Hip Hop med en ny-forelskelse innenfor norsk Black Metal.Black Metal har vært rundt i hele verden i over 30 år, men ingen har tenkt på et banebrytende sjanger-løp som rap, undrer Odin.

Musikken lener seg mer mot rap, men tekstene er brutale og bærer på ondsinnede tanker og ideer. Det blir også brukt mye annet i hip hopen som aldri har blitt gjort i sjangeren før, det som blir skapt ligger i en eksperimentell aura, som baserer seg mye på spoken word og avant-garde.

Siden 2018, har det blitt sluppet 8 EP’er og 3 album, det kommer stadig nytt materiale fra den produktive artisten.Mye av musikken følger ikke dagens standard etter min mening, og vil etter hvert få hver sin re-produksjon, sier han.

-Det blir aldri sluppet singler, skaperen selv velger konsepter som utvikler Little Red Rums fortelling eller andre konsepter innen film og historiebøker, forteller han. – Det kan være godt å ha noe å lene seg på når egoet og selv-portretterende ideer står i pause. 

Etter å ha holdt på med fortellinger ifra filmer/serier som ‘’The Shining’’, ‘’Bates Motel’’ eller ‘’Child’s Play’’, vil det nå komme til live et nytt 4-EP konsept som dannes rundt gammel norsk kultur, historie og myter.
Den første i rekken er ‘’Jostedalsrypa’’. En historie satt i Svartedauden-tiden i Norge, midten av 1300-tallet. Om en ung jente som flykter ifra et dødt samfunn i Jostedalen, etter at Pesta har vært til stedet for å vise til dommedagen i Norden.

Musikken er beinhard, skummel, dyster og mystisk. Odin selv mener dette er DEN skiven som vil få ‘’Little Red Rum’’ på kartet.Musikken er ikke for alle, produksjonen er ikke basert på pop, dette er laget for å være sært, men samtidig så skal det låte kult for dem som vil høre det, avslutter han.