Hallyes Komet

Bandbilde

Ett særegent friskt pust innen klassisk rock

I 2020 samlet gjengen i Halleys Komet seg for første gang på Hamar. Låtskriver Heine Gillerhaugen, hadde lenge hatt mye ferdig materiale og var ivrig på å gjøre noe mer med det enn å støve ned. Med hunger til å spille samlet han sammen et band bestående av kompiser på musikkstudiet på Høgskolen. 

Tungt påvirket av band som Boston, Van Halen og Bryan Adams skriker musikken deres 70- og 80-tall. – Putter du innflytelsene sammen oser musikken god gammel rock fylt med ballader, heftige riff og hylende gitarsoloer, sier Gillerhaugen. I tillegg til deres preg av klassisk rock har også musikken hint av både moderne metal og punk. Dette er et band som serverer deg rock med et særegent friskt pust. 

Det legges også mye vekt på tekster i bandet. – Disse omhandler alt fra frihetsfølelse, avhengighet og kjærlighet, forklarer Gillerhaugen. – Dermed er de både undrende, relaterbare og håpefulle. Mest av alt kommer de rett fra sjelen, slik at de når ut til lytteren! 

Etter å ha spilt konserter både på egenhånd og med popduoen Cir.Cuz fikk de strålende tilbakemeldinger fra publikum. Med de catchy tekstene, humoristiske og energiske opptredende ville publikum ha mer. Dermed var det på tide å spille inn debut albumet. Det selvtitulerte albumet ble innspilt og produsert i Dakkota Studio og ble mastret i Trondheim hos Studio Nubdal. – De tre første singlene nådde alle 4. plass på P3 urørt sine sider for mest populære låter, forteller vokalist Walter Berg. I tillegg har bandet fått gode streamingtall og blitt streamet i over 25 land.

– Fremover har vi ambisjoner om å nå ut til så mange mennesker som mulig på internasjonal basis. Målet har aldri vært å tjene penger av musikken, men å kunne gi andre folk mening slik våre favorittartister har gitt oss mening, avslutter Berg.

Bandet består av; Heine Gillerhaugen (lead gitar), Nikolas Møller (gitar, keys, kor), Nikolai Selmer Olsen (trommer), Espen Forårsveen (bass, koring) og Walter Berg (vokal).