Tha Wintha

pressebilde1

Ønsker å være en stemme for de stemmeløse

Daniel Winther AKA Tha Wintha ble født 1990 i Porsgrunn. Han vokste opp på Stridsklev og ble mobbet gjennom hele barneskolen og til ungdomsskolen. Dette har nødvendigvis satt sterke spor. Tha Wintha vokste opp med sin mor og bestemor som passet på han.

I 2010 mens han gikk på videregående skole sa Daniel Winther til en venn «Jeg er blitt artist jeg nå». – Ja hva heter du da? Daniel svarte: – Tha Wintha. Hele greia var ment som en spøk, men realiserte seg raskt. Allerede én måned senere ga han ut sitt første studio album. Tha wintha har alltid hatt gudfaren av gangsterrap Eazy-E, og artistene Ice Cube, Dr Dre, Kid Frost og Mc Eight som sine største favoritter.

Hans siste utgivelse var My World Of  Shadows» i 2016. Nå er Tha Wintha endelig klar igjen med sangen «Capital Kings». – Sangen glorifiserer Porsgrunn kommune, hvordan det er å bo her og hvordan vi er, forteller han. Tha wintha mener vi er kongene i landet Norge.

– Jeg er en forkjemper for de som jeg mener ikke har en stemme i samfunnet, sier han engasjert. – En forkjemper for bedre rettigheter for psykisk syke, som han mener ikke har noen stemme.