Jon Dahl-Johansen

M27B6478 jon dahl johansen pressebilder uten logo copyright tovita razzi eventphotos

Skrev Årets julelåt!

Han har lenge hatt låta liggende i en skuff, men den manglet noe. Kanskje ett vers og en bridge tenkte han. Så da ble den bare liggende.

Jon Dahl-Johansen fra Fredrikstad  har alltid tenkt at han ville lage en julelåt, men det var noe mer enn teksten på arket i skuffen som måtte til for at den skulle bli bra.

Da hans far gikk bort på etter lengre tids kreftsykdom tidligere i sommer gikk mye tiden med til å tenke, og bitene som manglet i teksten begynte å falle på plass.

– Jeg husket da jeg var barn, stoppet pappa alltid stoppet ved gryta til frelsesarméen og ga ett lite bidrag rett rundt juletider når de var i byen. En liten symbolsk sum, men et eksempel å følge. Og ikke minst, verdier å ta med seg videre i livet. Han var nok ikke den som var mest til stede i forhold til oss barna, men han lærte meg at det også er lov å dele med andre og mye om hva han så på som rett og galt, sier Jon. – Så jeg håper og tror i hvert fall jeg har tatt med meg noe av dette videre i livet.

Isolert sett er nok ønsket om snø en aldri så liten løgn da Jon helst foretrekker sommer, båtliv, 20 grader pluss og sol fra skyfri himmel. Dette er en tekst som handler mest om savn og lengsel, og at det er greit å gråte litt for seg selv også. Og så handler den jo om en barndoms jul og minner. – Det er på en måte bridgen i låta som manglet, og som lagde en ny historie og mening i teksten for meg, sier han. – Og jula er jo tid for ettertenksomhet og takknemlighet også, mener Jon.

Med seg på denne utgivelsen har han også bandet Hitsurfers. Et lokalt band fra Larkollen rett ved Moss, hvor Jon bor. Bandet ble til etter en av hans konserter på Losen i Larkollen.

En driftig trommeslager som syntes at det burde være et lokalt band i «bygda» var det som skulle til. Så da begynte snøballen å rulle. Besetningen ble satt sammen av medlemmer som enten bor eller har vokst opp i Larkollen. Plutselig hadde bandet egen Facebookside, sceneantrekk i alle mulige varianter. – En fantastisk gjeng å spille med sier Jon.

Jon tok med seg låta til bandøving, og bandet ville gjerne være med å spille den inn i studio.

«Snøengler» er spilt inn hos FAJo Studio med produsent Frode Johansen og utgitt på labelet FAJo Music som fra tidligere har tre album, en EP og seks singler med Jon i katalogen.

Bandet består av: André Van Ingelgem (trommer), Fredrik Van Ingelgem (gitar), Kjell Aldar (bass), Runar Gimre (keyboard/piano) og Jon Dahl-Johansen (vokal/gitar).