De Skyldige

De Skyldige_medres_filter_2022

DE SKYLDIGE: BLINDPASSASJER 

Singelen Blindpassasjer er første smakebit fra den kommende skiva. Den kretser rundt et rootsriff som vekker gjenklang i Appalachene, mens vokalen er erkenorsk – på en sløy og rocka måte:

«En drøm og et savn. Alt jeg ville gi var ting som hadde vikla seg forbi»

Teksten visker ut grensene mellom drøm, fantasi og virkelighet. 

Vokalist og tekstforfatter Stian Vestby vokste opp i Nord-Odal, omkranset av gylne åkere og dype skoger. – En klisjé naturligvis, men det er jordnært og reelt. Jeg er prega av oppveksten min. Forlatte hus, krokete folk og tomme, disige fotballbaner. Fatter’n kjørte oss rundt i hele distriktet, og inntrykkene fra bygdesamfunnene rundt omkring festa seg på minnet og ble etter hvert til sangtekster, forteller han.

Lydsporet fra oppveksten på bygda var en blanding av pop, rock, country og danseband. Impulsene fra Amerika var der, side om side med norsk musikk. Musikken til De Skyldige trekker med andre ord på flere sjangre og inspirasjonskilder. – Det har gitt lyst og retning til å forme noe eget, forteller Vestby. Noe som bandet kunne legge sjela i og stå inne for hundre prosent. – Det er deilig å være ute med en skive som er såpass tro mot intensjonen og tro mot oss selv.

De Skyldige

Stian Vestby: vokal og akustisk gitar

Henrik Rindal: elektrisk gitar og mandolin

Per Tore Gresseth: pedal steel

Erlend Bekken: bass

Runar Myhrer: trommer, perkusjon og kor