Jan Dahlen

Da vi trodde at Jan Dahlen skal hvile på laurbærene etter en lang karriere i norsk rootsmusikk, er han nå aktuell med et nytt album. I sommer kom en smakebit, singelen «Så godt» og ble den godt mottatt av publikum. Nå er endelig albumet her:

Spilt inn i Lille Beirut Studio, Greåker Produsert, mikset og mastret av Knut Hem.

Jan Dahlens musikerkarriere strekker seg over 50 år. Allerede i 1974 deltok Dahlen på Finn Kalviks album «Nøkkelen under matta» og singelen «Feriebrev»

I 1981 starter han de legendariske Jan Dahlen & The Shotgun Riders og er aktiv i miljøet rundt Club 7. Siden den gang har han vært sentral innen utviklingen av roots & Americana her i Norge, ikke minst med sine ukentlige låtskriverkvelder på Skillingsborgen i Oslo på 90-tallet.

Jan Dahlen har vunnet Spellemann med det norske Live Aid-albumet “Sammen For Livet”, blitt Spellemannsnominert med soloalbumet “Hillbilly Touch” og har skrevet låter for flere andre artister.

Helt siden ungdomsårene har Jan Dahlen latt seg inspirere av artister som Neil Young, Gram Parsons og Doug Sahm, artister med levde og ekte liv.

Og det er akkurat levde og ekte liv vi får høre på det nye albumet «Drømmer og virkelighet». De 11 låtene tar oss til et univers av tapte drømmer, gjøre drømmer virkelig, kjærlighet og realisme, om motet, og om hvordan livet tar sine egne retninger, til tross for drømmer. Og ikke minst en forsoning og takknemlighet med det livet har ført med seg.

På albumet har Jan Dahlen samarbeidet med andre låtskrivere: Ingvar Hovland (En hjemløs dag), Dag Tufte (Kor går vi no, Gammel mann) og Ola Nordskar (Natta go ́natta). Stig Nilsson har skrevet tekst til Livets bok.

Som vanlig er Dahlen omgitt av et stjernelag av musikere – Knut Hem og Terje Kinn fra bl.a. Øystein Sundes backingband Meget i Sløyd, Atle Rakvåg på bass Tore Blestrud på steelgitar, Jørund Bøgeberg på kor, samt en duett med Claudia Scott.