Torild

Profilbilde syriner

La sommeren komme – her kommer «Sommerstolen»

Torilds nye låt «Sommerstolen» bringer oss rett inn til de enkle, gode tingene vi nyter ved sommeren. Lukter, lyder, smaker, varmen mot huden og alt vi ser.

Torild Astrid Brandtzæg Andersen, en kunstnersjel, født i Haugesund. Hun har bodd på Østlandet siden hun var 19 og har derfor ikke så mye dialekt igjen bortsett fra sin klare skarre-r.

– Fra jeg var liten var jeg opptatt av tegneark, blyanter og fargestifter, sier Torild.
Dikt og rim har vært skrevet gjennom lange tider, og pianospilling for nær familie med egne melodier hørte med fra barndommen, sier hun.

Hun utdannet seg som Utstillingsformgiver før hun giftet seg og fikk barn.
Hun jobbet freelance som dekoratør i mange år før hun valgte sin drøm om egen Kunst- og tapaskafè. I dag lever hun et liv med masse frihet til å gjøre det hun elsker:
Male, holde kurs, skrive låter og nå: Gi ut sin første singel!

Med stort kontaktnett kan det dukke opp spennende muligheter.
I April i år kom endelig muligheten til å spille inn en av hennes egne låter i Norsk Lydstudio sammen med Oslo Bandlaug. – Disse gutta fikk frem den perfekte musikalske stemningen i «Sommerstolen» akkurat som jeg ønsket meg, sier Torild.

Sommeren er hennes favorittårstid. Og som billedkunstner skreller hun den ned til den innerste og enkleste formidlingen hun kan tenke seg. Hun tar folk med seg til «selve sommeren», selv kanskje midt på vinteren. Ved å sette seg i en stol, lukke øynene, nyte og lytte til denne låta.

– Jeg er en livsnyter, men er aktiv og sporty og liker å ha et prosjekt, forteller Torild.
– Jeg har sommerfugler i magen, er litt stressa, men mest yr av spenning på hvordan den kan bli mottatt av lyttere.

La sommeren komme! Her kommer: «Sommerstolen»!